Hyresgäst hos Marks Bostad

Läs mer om

Hyresgäst hos Marks Bostad

Är du hyresgäst hos Marks Bostad är du ansluten till vårt Stadsnät.

I de fiberanslutna lägenheterna finner ni en CPE (vit box med nätverksuttag). Genom att beställa tjänster från leverantörerna som erbjuds i vårt stadsnät kan ni nyttja CPE:en.
Det ingår ingen TV/telefoni eller någon Internettjänst i din hyra utan du får själv införskaffa ett abonnemang, det kan du göra här.

I din hyra ingår däremot ett TV-grundutbud. Grundutbudet har inget att göra med din fiberanslutning.

Bor du i ett av Marks Bostads nybyggda hus har du bara tillgång till TV via fibernätet. Om du bara vill ha de kanaler som finns i grundutbudet och är gratis behöver du hämta en tv-box hos Marks Bostad. Grundutbudet i nybyggda hus är SVT1, SVT2, SVT24 och Barnkanalen/Kunskapskanalen.

CPE:en möjliggör endast anslutning via nätverkskabel och något trådlöst nät (WIFI) finns ej, önskar hyresgästen ett trådlöst nät skall en router införskaffas, de flesta av tjänsteleverantörerna erbjuder en sådan vid teckning av abonnemang.

CPE:en är Marks Kraftvärmes egendom och uppkommer skador på denna som du eller någon annan vållat kommer kostnaden faktureras till dig av Marks bostad i egenskap av lägenhetsinnehavare.

I dagsläget kostar en CPE ca 1600 kronor. Tänk även på att strömadaptern även alltid skall finnas kvar i lägenheten.

Att CPE:en är oskadd och nätadaptern finns kvar kontrolleras av Marks Bostad när de utför sin avflyttningsbesiktning eller vid städkontrollen.

Om du får problem med din fibertjänst du själv införskaffat via våra tjänsteleverantörer skall du alltid felanmälan hos din tjänsteleverantör dvs hos den som du har abonnemanget. Marks Energi AB levererar inga av dessa tjänster.

Kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna för felanmälan hittar du här.